Returer

Vår Returpolicy

När du handlar på Ellwi AB så har du alltid 14 dagars öppet köp. Kontakta oss på [email protected] om du vill byta/returnera en vara och beskriv vad du vill returnera och varför.  Ellwi AB kommer då att maila dig en returnota som du ska bifoga i paketet. Om du inte har möjlighet att skriva ut så går det lika bra att skriva ut informationen för hand.

När du har mottagit din returnota och fyllt i eventuell information så lägger du den i paketet innan du skickar det till oss. Vid byten och returer står du själv för returfrakten. Ellwi AB står för fraktkostnaden för en ny vara om du vill byta.

Du måste kontakta oss INNAN du gör en retur - annars gäller inte ånger/returrätten enligt lag. Enligt lag behöver vi inte höra av oss och bekräfta din retur men självklart försöker vi alltid göra det.

Om du returnerar en vara UTAN att höra av dig innan räknas det som en ogiltig retur. Då utgår en kostnad på 250 kr i administration.

Vill du byta till annan storlek av samma produkt?

Självklart försöker vi hjälpa dig - kontakta oss  gärna innan för att försäkra dig om att vi har storleken inne.

Vill du byta till en annan produkt?

Det kan vi också göra - kontakta oss innan bara.

Om du inte hämtat ut din försändelse måste du betala en expeditionsavgift på 250 kronor.

Så här går ett byte/retur till.

1) Du kontaktar oss inom 14 dagar efter paketet ankommit till ditt utlämningsställe via e-post till [email protected] där du meddelar ditt ordernummer samt vad och varför du vill returnera.

2) Vi meddelar dig att vi mottagit din anmälan och skickar dig en pdf-fil med adress samt information dit du skickar din vara. Fri retur ingår inte.

3) När du har mottagit din returnota och fyllt i information så lägger du den i paketet innan du skickar det till oss. Vid byten och returer står du själv för returfrakten.

4) När varan är här i gott skick byter, skickar nytt eller krediterar, allt enligt överenskommelse.

5) Örhängen bytes ej pga hygieniska skäl.

Observera att du alltid måste ha mottagit samt bifogat din returnota INNAN du skickar paketet till oss. Utan medföljande returnota så godkänns inte bytet/returen.   

Vid byte eller retur står du för transportrisken, dvs du är ansvarig för varorna till dess att de har överlämnats till oss av transportören(tex Posten) Vill du vara helt säker på att din retur kommer fram så är det bäst att skicka som rekommenderat brev eller postpaket.

6) Om du upptäcker att en vara på något sätt är skadad eller felaktig ska du så snart som möjligt kontakta oss innan du reklamerar dina varor. Reklamationer kan göras genom att kontakta kundservice på [email protected]. Väljer du att kontakta kundservice informerar de dig om hur du ska gå tillväga för att skicka varan till oss. Vi betalar tillbaka fraktkostnader vid reklamation. Du har som konsument 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Om din reklamation medför ev. kostnader har du rätt till ersättning. Ellwi löser inte ut returnerade varor mot postförskott. Ellwi följer Allmänna reklamationsnämnden vid eventuella tvister.

7) Du har enligt lag alltid rätt att få din tvist prövad utanför domstol hos Allmänna Reklamationsnämnden. Använd gärna Konsumentverkets standardformulär som finns att ladda ner från deras hemsida.

Reavaror och prover BYTES EJ!

KRAV PÅ VARORS TILLSTÅND VID BYTEN OCH RETURER

För att ett byte eller en retur ska godkännas så måste den uppfylla följande krav:

*Varan ska vara i sitt originalskick. Alla ingående delar måste vara med. Även förpackningar, märkestags, galgar och andra tillbehör ska bifogas.

*Kläder ska var oanvända, hela och rena. Ingen parfymdoft eller sminkfläckar får förekomma. Örhängen bytes inte pga hygieniska skäl.

* Prislappar, plomberingar och etiketter måste sitta kvar.

* Ett tillägg på 250 kr utgår om ovanstående inte uppfylls. Varan kommer då att returneras till dig och fakturan justeras mot Klarna.